Andre homo date tips leker no

andre homo date tips leker no

Folk tenker at jeg er en litt hard type, liksom. Hun sitter bredbeint på et svart plastsete, lener seg framover og gliser. I utgangspunktet skal de øve i dag, hun og resten av bandet hennes. Ida er nemlig vokalist og gitarist i Intetskjønn, som også består av Benjamin Setsaas 24 og Ragnhild Nelvik Bruseth Den Oslo-baserte trioen spiller såkalt queercore — en musikksjanger som gjerne innebærer samfunnskritikk, kjønnstematikk og fordomsoppgjør.

Intetskjønns låter handler ofte om ting de har opplevd selv. Som å få servert en haug med private spørsmål, på bakgrunn av en kjæreste av samme kjønn. Eller å få slengbemerkninger inne på jentedoen fordi man ikke har en like feminin stil som mange andre. Ida drar i T-skjorta si. Hvorfor blir det «lesbestil» når jeg tar på meg de samme klærne? Jeg har jo langt hår, til og med.

Hun rusker seg i håret med hendene og ler høyt. Ida er vant til at folk forventer at hun har jentekjæreste. For det ser jo sånn ut. Har du noen gang tenkt at de som tilhører det skeive miljøet har visse ting til felles?

At «alle lesbiske» har piggsveis, piercinger og maskuline klær, for eksempel. Folk godtar ikke at hun er sammen med en jente. Men når de møter meg, som er en såkalt maskulin lesbe , godtar de det likevel, sier Ida. For er det ikke ofte sånn at lesbiske og homofile par inneholder «en mann og en kvinne»? Det er nok ganske mange som tenker på denne måten. Noen sier det høyt også. Jeg trodde verden hadde kommet lenger, sier hun. Kjønns- og medieforsker Wencke Mühleisen har en ganske enkel forklaring på Idas frustrasjon: Det er rett og slett hjernene våre som er problemet.

Mange har en forestilling om at skeive er motsatt av sitt kroppslige kjønn, tror hun. Da blir det naturlig å tenke at lesbiske er maskuline, mens homofile har mer feminine trekk. I en rekke tilfeller kan dette også være en riktig antakelse. Men det er jo slettes ikke alltid sånn, konstaterer Wencke. Alle stereotyper har en liten kjerne av sannhet i seg, mener forskeren — også i denne sammenhengen.

Stemmen hennes blir ivrig i telefonrøret. Enhver subkultur utvikler et eget språk, en egen livsstil, egne moter — og egne preferanser når det gjelder film, litteratur og musikk. Disse brukes som markører for å kjenne hverandre igjen, men også på grunn av et behov for fellesskap, sier hun. Og hva skjer når en gruppe mennesker blir hetset, stigmatisert og fordømt over en lang periode? En typisk reaksjon er å ta til seg stereotypene og gjøre dem om til noe fint, forteller Wencke.

Ofte ved hjelp av en god dose humor og ironi. Som å bruke «traktorlesbe-skjorter» med stolthet, nettopp for å tråkke på et uttrykk som i utgangspunktet ikke er særlig hyggelig. Eller å være så opptatt av Mette-Marit og kjolene hennes at det nesten blir en parodi.

I , da han startet bloggen «The Giant», visste han ikke at han var homofil. Det tok flere år før han forelsket seg i noen av samme kjønn, og enda lenger tid før leserne hans fikk vite om det.

I dag hender det stadig at folk antar ting om både Kjetil og livsstilen hans, bare fordi han forelsker seg i gutter. For er ikke Kjetil og gjengen hans ute og fester hele tiden? Og alle har sex med alle? Jeg hadde ikke trengt å forsvare meg selv på denne måten hvis jeg var hetero, mener Kjetil. I februar publiserte han et blogginnlegg som fikk mange til å heve øyenbrynene. I «Man er ikke legningen sin! Du vet — ting som Melodi Grand Prix, kongehuset, sminke og moteklær.

En av de mest kjente dikterne er Sapfo fra øya Lesbos, derav betegnelsen lesbisk. Selv om kvinner var mer eller mindre undertrykt på denne tiden er Sapfo mer kjent som en dyktig dikter enn som en av få kvinnelige diktere. Ut fra Sapfos dikt hadde hun flere kvinnelige kjærester og det er derfor vanlig å betrakte henne som lesbisk.

Thea forteller imidlertid at det i moderne forstand, nærmest er umulig å svare på om Sapfo var lesbisk eller ikke. Grammatikken på gresk viser kjønnet til den som snakker.

I Sapfos tekster er det kvinnelige «jeg» tiltrukket av andre kvinner. Dette synet på sex mellom menn endret seg i løpet av overgangen mellom antikken og middelalderen. Hatlen mener det er mye knyttet til fremveksten av kristendommen og kirken. I det hele tatt er det en utvikling fra tallet at romernes mangel på medfølelse for minoriteter gradvis forsvant og at minoriteter, religiøse som seksuelle, synes å være under stadig sterkere press.

Også fra Norden kan vi spore seksuelt begjær, menn imellom, langt tilbake i tid. Homosynet i vikingtiden likner synet fra den romerske antikken. Her spiller maktbalansen en avgjørende rolle- så lenge man er den aktive part, både når det gjelder menn og kvinner, er det akseptert.

På den tiden var omtrent en fjerdedel av den norske befolkningen slaver. Det var særlig denne gruppen som risikerte å bli voldtatt av sine herrer, forteller historiker Bjørn Bandlien. Et av de mest kjente beskyldningene var likevel mot en mektig konge. Harald Hardråde ble i et dikt beskylt for å ha hatt sex med en annen mann, som den passive part i et homoseksuelt forhold. Det er ingen tegn til noe spesielt kjærlighetsforhold mellom to menn eller to kvinner.

De fleste hadde koner ved siden av seksuelle forhold og barn var veldig viktig, men man kan jo tenke seg at noen av de ugifte mennene i vikingtiden egentlig fra homofile, sier Bandlien. Historien blir med tiden mer komplisert. Homofile forsvinner fra offentligheten og kildematerialet gir ikke den samme oversikten over seksuelle praksiser slik som tidligere. Hatlen forteller at den vestlige seksualiteten endret seg drastisk i denne perioden, men at det handler om en større kulturell forandring som i stor grad kan kobles til kristendommens utvikling.

Sodomi, kjent som analsex, oral sex og sex med dyr, hadde også dødsstraff, forteller Hatlen. Professor i teologi Halvor Moxnes mener det er populært å si at det ble galt å være homofil da bibelen kom, mens sannheten er noe annerledes. Det gamle testamentet avviste det. Det var disse tankene ble overtatt av de første kristne i Det nye testamentet.

Synet på kjærlighet og seksualitet mellom samme kjønn endret seg med andre ord ikke med bibelens inntog. Jødisk kultur forkastet det allerede- en holdning som vokste videre inn i kristendommen. I Det gamle testamentet var barn avgjørende innenfor et tradisjonelt samfunn. Sex med mål om nytelse, lyst og begjær fremfor forplantning ble sett på som negativt. Også synet på mannsrollen kan knyttes til dette- å ha sex med en annen mann kunne bli sett som umandig, sier Moxnes.

Enkelte kilder påstår at homofili i Renessansen, gikk fra å være lovlig over store deler i Europa, til å bli en handling som kunne få døden til følge. Middelalderhistoriker Richard Holt mener det er en overdrivelse. Vi vet veldig lite om homoseksualitet både i middelalderen og renessansen, selv om vi har noen skikkelser som for eksempel Michelangelo — han var veldig seksuelt aktiv, og det har vi kilder på.

Richard peker på en taushetskultur gjennom hele middelalderen. Hans inntrykk er at folk ikke ønsket å vite så mye om andres seksualitet. Det finnes noen kriminalsaker som handler om homoseksualitet, men det er alt for lite til å tegne et bilde av homofile på den tiden. Homofili ble i Europa forbundet med dødsstraff helt frem til , men homoseksualitet fortsatte å være en straffbar handling.

På samme tid blomstret psykiatrien med de såkalte «sjelelegene» journ. Forfatter og aktivist Kim Friele beskriver psykiatrien som en del av det hun forklarer som den homofiendtlige treenighet. Først er det kirken som oversetter bibelen helt feil. Eldgamle historier om plyndring og voldtekt ble tolket som homofili, og dermed en dødssynd.

Deretter var det psykiatrien som forklarte homofili som en sykdom og til slutt kom lovgiverne som straffet homofili helt frem til Det var ikke før tallet at begrepet homoseksualitet kom til Norge -Da knyttet til enkelte handlinger og ikke til personens legning. Først på tallet ble homofili sett på som personer og ikke enkelthandlinger. Norge var på den tiden preget av bygdesamfunn og hadde ikke utbredte homofile subkulturer som det fantes i andre deler av Europa.

..

Andre homo date tips leker no

asimplehome.net - NORGES eneste gayportal på nett! Singel homo · asimplehome.net · asimplehome.net · Gay date · asimplehome.net · Single · asimplehome.net · asimplehome.net okt For over år siden var homoseksualitet så å si akseptert. Når endret I Sapfos tekster er det kvinnelige «jeg» tiltrukket av andre kvinner. feb Som liten var det lett å leke mammaroller, men da jeg ble eldre var det å gå utenfor Det tok ikke lang tid før jeg kom i kontakt med andre homofile gutter, som jeg ba jeg ham om å be meg ut på en ordentlig date, et sted med mange folk. Tipstelefon · Tips på e-post · Varslertjenesten Securedrop. asimplehome.net - NORGES eneste gayportal på nett! Singel homo · asimplehome.net · asimplehome.net · Gay date · asimplehome.net · Single · asimplehome.net · asimplehome.net feb Som liten var det lett å leke mammaroller, men da jeg ble eldre var det å gå utenfor Det tok ikke lang tid før jeg kom i kontakt med andre homofile gutter, som jeg ba jeg ham om å be meg ut på en ordentlig date, et sted med mange folk. Tipstelefon · Tips på e-post · Varslertjenesten Securedrop. Bør norske barn utsettes for en radikal homoideologi i barnehagen? Bør 4- åringer via Mor-mor-barn-leker og far-far-barn-leker blir nok snart en del av repertoaret i barnehager som ønsker stjerne i boka fra barneministeren. Mange av oss andre er dypt uenige. asimplehome.net .. TIPS Vårt Lands redaksjon: [email protected]

Andre homo date tips leker no

Massasjeinstitutt oslo real masseuse happy homo ending